sweaterkleedje vrouwen

Ja hoor, er bestaat een sweaterkleedpatroon voor vrouwen. Je neemt de instructies van het meisjessweaterkleedje (zie vorige blog) en vult je eigen maatjes in! Ik deed het je hier even voor met de alpenfleece stof.

 

Voor de kraag en de mouwboord gebruikte ik de binnenkant van de stof als goede kant. ( zaaaalig warm!!)

De kraag is een kleine variant op het patroon voor de meisjes.

Je meet de halsomtrek hiervoor op op het patroon (ik maakte er een kleine boothals van zodat de kraag mooi kan openvallen: in plaats van twee keer 7 cm vanuit het midden te tellen, tel je 2 keer 13 cm af naar de zijkanten) en telt er 5 cm en 2 cm naadwaarde bij. De breedte van de kraag is 20 cm. Je knipt de kraag van 20 op (halsomtrek + 5cm +2cm) 2x en stikt de goede kanten op elkaar (de twee korte zijden en één lange zijde). Je spelt nu de kraag aan het kleedje en laat de kraag 5 cm overlappen. Stikken en nog eens aan de goede kant doorstikken met de blinde zoom voet en klaar!

Veel succes!!

Leave a Reply